motorcykel-banner-image

MOTORCYKEL

bikeimg-1

Har du gått och funderat länge på att ta MC-körkort eller fick du just idén, alla är lika välkomna. Jag anpassar mig efter just din nivå och första lektionen är en testlektion. Därefter gör vi tillsammans en planering mot målet körkort. Fokus på de första lektionerna är att kunna manövrera motorcykeln riktigt bra. Då är vi på Campus-området i Norrtälje. När det funkar börjar vi köra mer trafik i stad och på landsväg och på slutet Trafikverkets provbanor på Gillinge dit du kör själv på motorcykel.

Jag har tre nya motorcyklar: A (tung) och A2 (begränsad) kör vi Triumph Street Triple S och A1 (lätt) är en Kawasaki Z-125.All utrustning (hjälmar, byxor, jackor, ryggskydd, stövlar och handskar) är från 2021.Lektionerna är 90 minuter och kostar 1700 kr. Det finns två obligatoriska riskutbildningar för MC som måste vara gjorda innan teori-och körprov. Riskutbildning del 1  är teoretisk och görs hos Mårtens trafikskola.

Riskutbildning del 2 är praktisk och görs på Gillingebanan. Den bokas på gillinge.se och kräver att man kan manövrera en MC obehindrat och ha bromsat hårt i 70 km/h. För att övningsköra behöver du ett körkortstillstånd och det ansöker du om på Transportstyrelsen.se

KOMMANDE HÄNDELSER